Dante Coremans domineert in het zand van Zonhoven

Dante Coremans domineert in het zand van Zonhoven

Eén foutje van de concurrentie, meer had Dante Coremans niet nodig om de volledige Superprestigemanche in Zonhoven naar zijn hand te zetten. De man van Lares-Doltcini haalde het uiteindelijk met één minuut voorsprong op Thibau Nys en de Nederlander Steijn Willemsen.

De waardeverhouding was meteen duidelijk in het zand van Zonhoven. Thibau Nys en Salvador Alvarado konden als eerste een kloofje slaan, maar onder het commando van Steijn Willemsen slaagden Dante Coremans en Arne Baers er in om terug aan te sluiten.

Nys en Coremans bleken de sterksten uit de kopgroep en zetten de rest stevig onder druk. “Op een bepaald moment waren we met twee alleen”, reageerde Nys. “Coremans zette vol aan, maar ik zat te dicht in zijn wiel waardoor ik minder vlot door het zand geraakte. Een bocht later schoof ik ook nog onderuit waardoor mijn derailleur helemaal afbrak en ik moest wisselen. Gelukkig was het niet ver tot de post.”

Vanaf dan lag de weg wel open voor Coremans. “Ik merkte dat ze achter mij gevallen waren en trok meteen stevig door,” reageerde hij. Die versnelling deed pijn bij de rest, want zijn voorsprong liep uit tot een halve minuut. “In de voorlaatste ronde demarreerde Nys en zo slonk mijn voorsprong toch nog tot 19 seconden. Dat was voor mij het signaal om opnieuw mijn gashendel open te draaien.” Uiteindelijk finishte Coremans met één minuut voorsprong op Nys, die na de finish klaagde van pijn aan zijn vinger.

Steijn Willemsen bekeek alles vanaf de tweede rij en bolde uiteindelijk als derde over de streep. Voor plek vier bleef Arne Baers zijn ploegmaat Salvador Alvarado voor.