Daniel Tulett op trainingskamp in België: “Met het oog op het WK”

Daniel Tulett op trainingskamp in België: “Met het oog op het WK”

Aangenaam weerzien zondag in Overijse met de Brit Daniel Tulett. Als nieuweling won hij ooit nog de Koppenbergcross maar koos resoluut voor het mountainbiken. Dat wil niet zeggen dat Tulett het veldrijden volledig aan de kant schuift. Deze week verblijft hij samen met de Britse MTB-academie in België met ook onder andere Evie Richards daar nog bij.

De Britse MTB-academie werkt momenteel een trainingskamp af in België. Ook tot die talentengroep behoren U23-wereldkampioene Evie Richards en junior Daniel Tulett. Die laatste pakte in Overijse een knappe tweede plaats nadat hij het winnaar Andreas Goeman knap lastig maakte.

“Overijse was echt wel mooi”, klinkt Tulett tevreden. “Vooraf hoorde ik dat het een van de mooiste veldritten was die België rijk is. Ik startte dan ook met aardig wat verwachting. Ik wilde mij herpakken na de pech van een dag eerder in Essen.”

En daarin lukte Tulett ook. Timo Kielich en Andreas Goeman leken het in eerste instantie zelf uit te gaan vechten maar de taaie Brit kwam in de finale toch weer aansluiten. Toen Kielich met pech voorin wegviel lagen de kansen voor Tulett en Goeman volledig open.

Tulett legde het vuur aan de schenen van de man van de Telet-Fidea Lions maar toen hij in extremis een kostbare fout maakte, had Goeman, om het in voetbaltermen uit te drukken, de voorzet enkel nog binnen te koppen.

“De omloop lag mij ideaal. Ik voelde mij sterker worden naarmate de wedstrijd vorderde. In de finale maakte ik een cruciale fout in de afdaling waardoor Andreas een gaatje kreeg. Hoe dan ook ben ik tevreden met het resultaat. Hierop kunnen we hopelijk verder bouwen.”

“Vooral met het oog op het WK”

Tulett & co verbleven deze week in België want zondag staat immers nog de wereldbekermanche in Namen op het programma. “We hopen om goede resultaten neer te zetten, vooral met het oog op het WK later op het seizoen. De omloop van Overijse en die van Namen zijn ook enigszins te vergelijken met een MTB-omloop, daarom besloten we om net nu naar België af te zakken.”

Nieuwe afspraak zondag dus in Namen. “Ik hoop dat ik de goede lijn nu kan doortrekken. De omloop in Namen moet mij wel liggen. Het kan ook zijn dat ik zaterdag eerst nog de wedstrijd in Antwerpen zal afwerken, die beslissing zal vandaag vallen”, aldus Tulett.

Foto – MTB Nazgul