Dan toch prijs voor Len Dejonghe, Nys en IKO-Beobank slokoppen bij de nieuwelingen

Dan toch prijs voor Len Dejonghe, Nys en IKO-Beobank slokoppen bij de nieuwelingen

Het was al enkele keren net niet voor Len Dejonghe dit seizoen. De junior van IKO-Beobank rook al een paar keer de overwinning, maar zag steeds iemand hem voorbijsnellen. Zaterdag was het dan toch prijs voor Dejonghe in Stabroek.

Winnen doe je door initiatief te nemen en dat had ook Dejonghe begrepen. “Meteen na de start schoof ik door naar de tweede plek”, begon hij zijn verhaal. “Ik legde het tempo hoog zodat we nog met een duo vooraan overbleven.” Zijn metgezel was ook deze keer weer Jarno Bellens.

“Op vier ronden van het einde viel hij, maar ik had niet de benen om zo lang alleen te blijven. Jarno kwam dan ook terug en ik posteerde me zowat heel de koers in zijn wiel. Pas in de voorlaatste bocht draaide ik de kraan nog eens stevig open en kon het zo afmaken.” Xander Geysels werd op iets minder dan een halve minuut derde. 

Nys en IKO-Beobank grote slokoppen

Net zoals de afgelopen weken was Thibau Nys de beste bij de nieuwelingen. Hij haalde het in de finale van Dante Corremans en Lennert Belmans. Laatstgenoemde had daar wel genoeg aan om de Antwerpse titel bij de tweedejaarsnieuwelingen te grijpen. Zijn IKO-Beobankploegmaat Mathis Avondts was de beste Antwerpse eerstejaars.