Dameswedstrijd met verhoogd prijzengeld en duin te winnen in Hechtel

Dameswedstrijd met verhoogd prijzengeld en duin te winnen in Hechtel

De eerste jeugdveldrit de Hechtelse duinen op zondag 14 februari 2016 verwelkomt naast de jeugd nog een extra categorie. Dankzij de steun van Lares, Garage Special en NoDrugs voegen we een aparte wedstrijd voor de dames en dames jeugd toe aan het programma.

“Daarmee is onze grootste hindernis overwonnen”, vertelde Brecht Toelen, voorzitter van Start-box VZW. “We zijn trots dat deze drie grote bedrijven geloven in ons project. Samen met de massale steun van lokale handelaars, kunnen we met trots zeggen dat we een financieel gezonde organisatie zijn.”

De bedrijven zitten op hun eigen manier sterk verankert in de jeugdveldritsport. “Lares (speciallist in beveiligingssystemen) is al twee jaar de naamsponsors van het jeugdteam van Sunweb-Napoleon Games. Ze waren dan ook meteen enthousiast om onze organisatie te ondersteunen. Jeugd kansen bieden dragen ze heel hoog in hun vaandel. Daarom verbonden ze zich als hoofdsponsor aan onze veldrit.”

Ook voor Garage Special en NoDrugs is het veldrijden bekend terrein. “Garage Special is een familiebedrijf dat als één blok achter de uitredende Belgisch kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen Arno Van Den Broeck en zijn jongere broer Lars staat. NoDrugs heeft dan weer als kledingproducent ook al een hele geschiedenis is het veldrijden. Vanaf dit seizoen zijn ze actief als één van de hoofdsponsors van het NoDrugs – Kleur Op Maat Cycling Team. De ploeg waar Femke Van Den Driessche Europees kampioene mee werd bij de beloften dames.”

Hoger prijzengeld

De organisatie is in handen van de Start-box VZW. Zij hebben in vier jaar tijd een website uitgebouwd die zich volledig richt op het ondersteunen van het jeugd- en vrouwenveldrijden. Die lijn willen ze nu doortrekken in de wedstrijd.

“Het extra geld gaan we besteden aan de renners”, deden ze hun plan uit de doeken. “Dankzij de steun van onze sponsors kunnen we het ‘belachelijk’ lage prijzengeld van de dames optrekken richting het niveau van hun mannelijke collega’s. Zo verdelen we bij de dames in plaats van 80 euro, 250 euro. Bij de dames jeugd verhogen we het bedrag van 60 euro, naar 165 euro.”

Uiteraard is er in alle reeksen voor de heren én dames een podiumceremonie voorzien. Voor de nieuwelingen hangt er nog iets speciaal aan de wedstrijd vast. “De winnaar van de nieuwelingenwedstrijd mag zijn naam geven aan de duin in onze omloop.”

Meer informatie kan je hier vinden.

Zondag 14 februari 2016

10u30 Aspiranten 12 jaar (20 min)
11u10 Aspiranten 13 jaar (22 min)
11u50 Aspiranten 14 jaar (25 min)
12u45 Grote Prijs Garage Special voor nieuwelingen (30 min)
13u45 Grote Prijs Lares voor junioren (40 min)
15u00 Grote Prijs NoDrugs voor  dames & dames jeugd (50 min)