Dameswedstrijd Hasselt op aangepaste omloop ook live op tv

Dameswedstrijd Hasselt op aangepaste omloop ook live op tv

In navolging van de Bpost Bank Trofee, brengt Sporza op één ook de dameswedstrijd van de Soudal Classics in Hasselt live op de buis. Vanaf 13u35 is alles rechtstreeks te volgen vanuit het Kapermolenpark. De organisatie deed ook enkele aanpassingen aan de omloop.

De bouw van een nieuw stedelijk zwembad aan het Kapermolenpark is de reden voor de hertekening. “Op de plek waar voorheen de start werd gegeven, staat nu een gebouw”, aldus parcoursbouwer Erwin Vervecken op de website. “Daardoor liggen zowel start als finish nu op de parking van Kapermolen.”

“Ook het eerste gedeelte in de speeltuin is veranderd. Alles zit er nog in, maar de volgorde is anders. Het tweede deel van het parcours blijft ongewijzigd. De Soudal GP Hasselt heeft zeker zijn bestaansrecht op de kalender. Het is een typische parkcross zoals er nog maar weinig zijn.”

Extra veiligheidsmaatregelen

In navolging van de terreurdreiging na de aanslagen in Parijs werden ook in Hasselt, zoals overal in het land, de veiligheidsmaatregelen verscherpt. “Er zullen extra politieagenten aanwezig zijn, verder voorziet we extra securitypersoneel. Het wordt aangeraden om rugzakken en grote tassen thuis te laten. Aan de inkom zullen tassen worden nagekeken en kan je preventief gefouilleerd worden”, laat de organisatie weten.

– Grote zakken of rugzakken laat je best thuis.
– Vertrek op tijd! De kans bestaat dat je even moet aanschuiven door extra veiligheidscontroles aan de ingang.
– Laat je spullen nooit onbewaakt rondslingeren.
– Heb begrip voor eventuele extra controles en werk hier vlot aan mee.
– Parkeer je wagen enkel daar waar het is toegestaan. Let op dat je je voertuig niet parkeert op een plek waar er een parkeerverbod geldt! Dit verbod is er om een reden.
– Merk je iets of iemand verdacht op? Meld dit dan zo snel mogelijk aan de aanwezige security of aan de politie via het noodnummer 101.
– Zorg ervoor dat je altijd je identiteitskaart op zak hebt.

parcours