Damestruien NK en BK. Hoe zit het nu?

Damestruien NK en BK. Hoe zit het nu?

Vorig jaar koos Belgian Cycling voor een trui bij de dames nieuweling, junioren, beloften én elite. Vier truien in plaats van de gebruikelijke twee. In Oostende dit seizoen veranderen de regels opnieuw en gaan ze van vier, terug naar drie truien. In Nederland maken ze dan weer de omgekeerde beweging.

In België zullen er dit seizoen dus drie truien bij de dames worden uitgereikt. Enerzijds een trui voor de dames beloften en één voor de elite. Dit is naar het voorbeeld van de internationale wielerunie UCI, die vorig jaar in Zolder voor het eerste een apart kampioenschap voor dames U23 organiseerde. Daarnaast is er ook nog een trui voor de dames nieuwelingen. De dames junioren krijgen dus geen aparte trui meer en worden bij de dames beloften gerekend.  Alle damescategorieën rijden in één wedstrijd op zondag.

Nederland naar vier

In Nederland was er al langer een trui voor de dames nieuwelingen, junioren en elite. Daar komt nu nog een trui voor de dames beloften bij. Ze strijden er ook in verschillende wedstrijden. De dames nieuwelingen hebben hun eigen wedstrijd, net zoals de dames elite. De junioren en beloften dames strijden wel samen. Ze krijgen dus elk wel hun eigen trui.

De dames elite komen in Nederland net zoals hun mannelijke collega’s live op Ziggo Sport en Telenet Play Sports. De wedstrijd staat op de hoofdtabel om 15u.