Dames uit de Lage Landen doen het internationaal goed

Dames uit de Lage Landen doen het internationaal goed

De EKZ Cross Tour en de Wereldbekerveldrijden, voor de dames beiden wedstrijden op het hoogste niveau.  Zowel in Baden, als in Iowa deden de Nederlandse en Belgische dames het goed.

De eerste manche van de Zwitserse EKZ Cross Tour was een kolfje naar de hand van Annemarie Worst. De beloftenwereldkampioen was het maat de start voor de verzamelde concurrentie. Het was zes jaar na Zdenek Stybar dat er nog iemand in de regenboogtrui won in Baden.

De Tsjechische Pavla Havlikova werd tweede voor Laura Verdonschot. “Afgezien in Baden vandaag”, reageerde de dame van Marlux-Napoleon Games. “Nog niet het gevoel dat ik wil hebben maar het gaat in de betere richting.” 

De Nederlandse Ceylin Del Carme Alvarado viel net naast het podium. Met Suzanne Verhoeven op plaats zeven had België nog een dames in de top tien.

Sanne Cant meteen op afspraak in Wereldbeker

De Wereldkampioene, vorige week de beste in Eeklo, ging diep in Iowa en dat was nodig om in een sprint met twee De Boer te verslaan voor de laatste podiumplek.“Ik heb het maximale eruit gehaald”, klonk Cant eerlijk op de teamwebsite.

“Een tweede plaats was misschien mogelijk, maar in de voorlaatste ronde ging Keough te snel voor mij. Aan de winnares was niets te doen. Voor mezelf ben ik zeker tevreden met dit resultaat. Zeker aangezien het plots flink warmer werd, niet mijn favoriete weer om te crossen.”

Met dit resultaat op zak kan Cant rustig toeleven naar de volgende Wereldbekerwedstrijd, zondag in Waterloo. “Ik vertrek hier in ieder geval met een veel beter gevoel dan vorig jaar (toen werd Sanne 13e in Iowa, red.). Deze prestatie toont aan dat ik op dit soort zware klimparcoursen weer een stap voorwaarts heb gezet. Het is belangrijk om nu een goeie trainingsweek af te werken en hopelijk kan ik dan in Waterloo nog beter doen.”

Foto – EKZ CROSS TOUR