Dames nieuwelingen bekijken BK als gewone wedstrijd

Dames nieuwelingen bekijken BK als gewone wedstrijd

Nieuw dit jaar, en al lang verwacht, is het kampioenschap voor dames nieuwelingen. Ook zij krijgen, weliswaar binnen de dames elitewedstrijd, een eigen strijd voor de titel. Wie er met de eerste driekleur om de schouders naar huis mag trekken weten we zondag.

Laure Michels reed de afgelopen weken een paar keer naar de zege. Zeges waarbij ze telkens een aantal junioren dames achter haar liet. Zelf hoopt ze deze lijn door te trekken en met een goed gevoel over de streep te kunnen komen. “Er zijn veel meisjes die goed rijden en dus kans maken op de trui.”

“Op de snelle omloop met technische stroken voel ik me zeker wel thuis.” Zelf koos ze niet voor een speciale voorbereiding en ziet het BK als een gewone wedstrijd. Ik hoop op een eerlijke strijd waar iedereen van pech gespaard mag blijven. De vele afgezakte supporters gaan er voor mij persoonlijk wel een speciale wedstrijd van maken.”

Zonder verwachtingen

Tess van Loy maakte als aspirante heel wat furore en reed als eerstejaars al een aantal mooie uitslagen. Voor haar is dit eerste kampioenschap ook gewoon een wedstrijd zoals een andere. “Ik heb helemaal niets te verliezen. Je weet nooit hoe zo’n wedstrijd zal verlopen dus hou ik met elke dame rekening.”

Ze ging de omloop al eens verkennen en vond er een tof parcours. Vanaf maandag gaat de focus weer op haar studies, die naar eigen zegge nog steeds voor gaan. “Mede hierdoor zal er deze week thuis ook niet veel stress zijn. Mijn ouders zijn tevreden wanneer ik tevreden ben, zo kan ik ook met alle rust aan de start verschijnen.”