Dagvergunningen dames niet langer bij de masters

Dagvergunningen dames niet langer bij de masters

Het damesveldrijden zet opnieuw een stap op het gebied van toegankelijkheid. Vanaf komend seizoen moeten dames met een dagvergunning niet langer bij de masters starten, maar krijgen ze de kans om het op te nemen tegen hun vrouwelijke collega’s met een jaarvergunning.

Een beslissing die ze bij de organisatie van de Moedige veldrijder omarmen.“Weer een stap in de juiste richting”, klonk het bij Keije van Gansen.“Vanaf september mogen de dames starten in de dameswedstrijd, of samen met de junioren als er geen aparte wedstrijd is voorzien.”

“Het is opnieuw een stap in de goede richting. Zo kunnen meer vrouwen kennismaken met het veldrijden en wordt het ook gemakkelijker om een comeback te maken na bijvoorbeeld een zwangerschap.”  

Zoals u eerder al kon lezen trekt de organisatie van het B-regelmatigheidscriterium van Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg volgend seizoen de kaart van de dames. Ze verhogen het prijzengeld van de dames. Zo zullen de dames elite aan het einde van het seizoen evenveel krijgen als hun mannelijke collega’s van de beloften en elite zonder contract. Het prijzengeld van de dames jeugd wordt dan weer opgetrokken naar het niveau van de junioren.