Dagboek UCI-trainingskamp Aigle – Ben Turner: “Onder de indruk van Sven Nys”

Dagboek UCI-trainingskamp Aigle – Ben Turner: “Onder de indruk van Sven Nys”

 

Sinds dinsdag verzamelen heel wat buitenlandse jeugdveldrijd(st)ers in het Zwitserse Aigle. Daar is vandaag het startschot gegeven van het ‘Development Camp’, georganiseerd door de UCI om jeugdveldrijd(st)ers van over de ganse wereld de kans te geven om op een professionele manier hun kunsten bij te schaven.

Zwitsers, Denen, Ieren, Canadezen, Britten, ze zijn er allemaal bij. Een van hen is de Brit Ben Turner, de eerstejaars junior die afgelopen winter al enkele mooie dingen liet zijn. Hij houdt ons de komende dagen op de hoogte van het reilen en zeilen rond de gebouwen van de UCI.

16/06/16 – Dag onder leiding van Sven Nys

Het is opnieuw een dag vol activiteit geweest. Jammer genoeg waren de weergoden ons niet echt gunstig gestemd, hoewel, crossers kunnen daar natuurlijk tegen. We begonnen opnieuw bijzonder vroeg.

Om half 7 al trokken we net zoals gisteren onze loopschoenen aan voor een tocht door het park. Afsluiten deden we met een circuittraining. Daarna was het tijd om opnieuw samen te gaan ontbijten.

Na het ontbijt volgde een trainingssessie onder leiding van jawel, Sven Nys. Deze training was net zoals gisteren voornamelijk gericht op de techniek. We hebben sprongen over de balken geoefend,  het ‘schouderen’ van de fiets en nog zo veel meer.

Ik moet zeggen dat iedereen toch wel onder de indruk was van Sven Nys. Het is leuk dat hij zijn ‘tips & tricks’ nu aan ons doorgeeft. Als er iemand die ervaring heeft, is hij het wel. Daarna was het tijd om weer even te bekomen en wat op te drogen met een middagmaal.

Namiddag hebben we de crossfiets weer ingeruild voor de wegfiets. We zijn opnieuw de bergen ingetrokken. Hard labeur, dat is het minste wat ik kan zeggen. Er zat een klim van goed 45 minuten in maar het leverde opnieuw prachtige beelden op.

Na de training was er opnieuw een theoretische sessie. We bekeken de film over Sven Nys en tegelijkertijd konden we dan vragen stellen. Dit is misschien wel het beste en leerrijkste wat we tot nu toe hebben gedaan.

Op die manier kregen we de perfecte inkijk in zijn leven als crosser en zagen we ook hoe hij de veldritten en alles daarrond aanpakten.  Afsluiten deden we uiteraard met ons avondmaal en daarna is het tijd om weer onder de wol te kruipen.

Jammer genoeg kan ik vandaag wel geen foto’s tonen. Door het slechte weer was het niet echt mogelijk maar dat maken we de komende dagen wel goed.

Tot morgen!

Ben Turner