Dagboek UCI-trainingskamp Aigle – Ben Turner: “Fantastisch avontuur”

Dagboek UCI-trainingskamp Aigle – Ben Turner: “Fantastisch avontuur”

Sinds dinsdag verzamelen heel wat buitenlandse jeugdveldrijd(st)ers in het Zwitserse Aigle. Daar is vandaag het startschot gegeven van het ‘Development Camp’, georganiseerd door de UCI om jeugdveldrijd(st)ers van over de ganse wereld de kans te geven om op een professionele manier hun kunsten bij te schaven.

Zwitsers, Denen, Ieren, Canadezen, Britten, ze zijn er allemaal bij. Een van hen is de Brit Ben Turner, de eerstejaars junior die afgelopen winter al enkele mooie dingen liet zijn. Hij houdt ons de komende dagen op de hoogte van het reilen en zeilen rond de gebouwen van de UCI.

18/06/16 – Einde van een fantastische ervaring

Eerst en vooral mijn excuses dat jullie mij een dag niet hebben gehoord. De internetverbinding liet het vrijdagavond jammer genoeg niet toe en daarom komen we meteen toe dit slotakkoord. Kort samengevat: het waren fantastische dagen!

Als ik kort terugkijk op deze dagen en op dit avontuur dan kan ik zeggen dat het formidabel was. Ik werd ook omringd door geweldige personen. Het is fijn dat mensen die allemaal dezelfde veldritpassie delen, deze ervaring kunnen delen. Een leuk extraatje is ook dat we vrijdag de verjaardag van Sven Nys hebben gevierd.

Het waren stuk voor stuk lange, drukke en vermoeiende dagen maar bovenal leerrijk en vooral genietbare dagen. Ik leerde heel veel bij over techniek, over training maar ook gewoon over het leven.

Enkel het slechte weer speelden ons soms wat parten maar uiteindelijk heeft dat voor weinig hinder gezorgd. We hebben genoten van de prachtige plaatsen, de bergen en de geweldige uitzichten. Ik kan nu al niet meer wachten tot de start van het seizoen om datgene wat ik nu heb geleerd, in de praktijk om te zetten.

Bedankt om mijn ervaringen te lezen!

Ben Turner