Dagboek UCI-trainingskamp Aigle – Ben Turner: “Drukke eerste dag”

Dagboek UCI-trainingskamp Aigle – Ben Turner: “Drukke eerste dag”

Sinds dinsdag verzamelen heel wat buitenlandse jeugdveldrijd(st)ers in het Zwitserse Aigle. Daar is vandaag het startschot gegeven van het ‘Development Camp’, georganiseerd door de UCI om jeugdveldrijd(st)ers van over de ganse wereld de kans te geven om op een professionele manier hun kunsten bij te schaven.

Zwitsers, Denen, Ieren, Canadezen, Britten, ze zijn er allemaal bij. Een van hen is de Brit Ben Turner. Eerstejaarsjunior die afgelopen winter al enkele mooie dingen liet zijn. Hij houdt ons de komende dagen op de hoogte van het reilen en zeilen rond de gebouwen van de UCI.

15/06/16 – Start trainingskamp

De dag begon erg vroeg. Om half zeven werden we al uit ons bed geroepen, onder het motto: “ochtendstond, heeft goud in de mond”. We zijn er meteen ingevlogen met een looptraining en stabiliteitsoefeningen in het plaatselijke park.

Na de actie volgde er dan een ontbijt in de gebouwen van de UCI zelf. Ik moet zeggen dat dat toch speciaal was. Ontbijten op zo’n unieke locatie doe je niet elke ochtend. Na het ontbijt zijn we er opnieuw stevig tegenaan gegaan.

We zijn meteen de veldritfiets opgesprongen. Deze training stond in het teken van techniek. We hebben allerlei behendigheidsoefeningen gedaan om de techniek bij te schaven. Dit alles stond onder leiding van Sven Vanthourenhout.

Daarna kwam er opnieuw wat ontspanning en hebben we onze benen onder tafel mogen schuiven voor een heerlijk middagmaal. Daarna was het opnieuw tijd om de fiets op te springen. We hebben twee uur en half op de weg getraind. We hebben de bergen rond Aigle opgezocht.

Dat leverde prachtige uitzichten op, dat zal je zien aan de foto’s. Na de training kwam er tot slot ook nog een theoretisch deel. We kregen extra informatie over trainingen en hoe we die juist moeten aanpakken.

Een dag vol actie dus en daarna welverdiende nachtrust. Morgenvroeg verwachten ze ons weer fris voor een nieuwe dag vol actie!

Ben Turner