Cycling.be-Alpha Motorhomes met aparte damesploeg het veld in

Cycling.be-Alpha Motorhomes met aparte damesploeg het veld in

Cycling.be-Alpha Motorhomes had met Lindy Van Anrooij, Laure Michels en Shirin Van Anrooij al drie sterke dames in hun rangen. Eddy van Bunder en Patrick Bellon konden de afgelopen jaren niet naast de stijgende aandacht voor de dames kijken en zetten daarom hun schouders onder een aparte dames ploeg. Vanaf 1 september duiken ze met acht dames het veld in.

“Sinds 1 september 2015 leiden we heel wat jonge talentrijke crossers op”, vertelde de ploegleiding. “Met heel mooie resultaten is het team klaar voor een nieuwe uitdaging: een volwaardig team voor dames elite en beloften. Wij hebben ondertussen niet stilgezeten en ons bestuur uitgebreid zodat we in de beste omstandigheden aan onze uitdaging kunnen beginnen. Ook aan de begeleiding van de dames is gedacht, hiervoor zullen er ook mensen het team vervoegen.”

De omkadering zit dus snor, maar ook op het gebied van rensters maakten ze hun huiswerk. Vanaf 1 september zullen de Amerikaanse Elle Anderson, de Belgische Suzanne Verhoeven en de drie Nederlandse dames, Geerte Hoeke, Mascha Mulder en Elodie Kuyper, het team versterken.

“Deze vijf nieuwe namen, samen met de drie dames die al aanwezig waren, geven ons een mooie basis om mee te werken. We hopen op termijn onze voet tussen de grote teams te kunnen zetten. Daarom praten we nog met twee dames, maar de uitkomst daarvan weten we wellicht pas op 1 januari”, klonk het ambitieus.