Cycling.be-Alpha Motorhomes begint vol vertrouwen aan tweede seizoen

Cycling.be-Alpha Motorhomes begint vol vertrouwen aan tweede seizoen

Cycling.be-Alpha Motorhomes staat met veel vertrouwen voor de start van hun tweede seizoen. Met vorig jaar zeventig overwinning in het veld is dat vertrouwen absoluut niet misplaatst. Ook voor dit seizoen stelden Eddy van Bunder en Patrick Bellon een sterke equipe samen.

Naast een hele bende aspiranten, beloften en masters trekt Cycling.be-Alpha Motorhomes met vier nieuwelingen, acht junioren en drie dames het veld in. Heel veel vertrouwde gezichten, enkel Oost-Vlaams kampioen Jelle Declerck is nieuw in de ploeg. De renner uit Olsene duikt vanaf 1 september in het veld als eerstejaarsnieuweling.

“Vorig jaar stelde ik twintig overwinningen voorop en dat werden er zeventig”, begon ploegleider Van Bunder. “Toch blijven we bij ons opzet en leggen we geen druk op onze renners. We hebben heel wat jongens met potentieel en geven hun de kans om rustig te groeien. Daar onderscheiden we ons ook van andere teams. Elke renner is gelijk en kan zich naar zijn eigen potentieel ontwikkelen in een familiale sfeer.” 

Naar alle verwachting zal het bij de junioren vooral uitkijken zijn naar Timo Kielich. De Limburg was vorig jaar al sterk als eerstejaars en hoopt de lijn na een drukke en succesvolle zomer door te trekken in het veld. “Hopelijk kan ik een A-cross winnen en opnieuw mee in de Belgische selecties”, vertelde Kielich die zijn seizoen pas start in Zonhoven. “Maar hou ook zeker Shirin Van Anrooij in het oog”, vulde Van Bunder aan. “Het is echt een sportieve duizendpoot en zal ook tussen de heren nieuwelingen dit seizoen haar mannetje staan.”

14203062_10208928061692576_36504328_oPrimeur: Joannathan Duinkerke sluit aan

Van Bunder kwam op de voorstelling ook nog met een primeur. Vanaf dit seizoen sluit Joannathan Duinkerke als eerste G-sporter aan bij de ploeg. “We willen graag ook mensen met een lichamelijke handicap de kans geven om in het veldrijden zich te kunnen vestigen. Met Joannathan Duinkerke hebben we meteen een topper in onze rangen. Hij was vorig jaar al heel sterk in het veld.”

Bekijk de fotospecial!