CX- Hechtel: Luke Verburg wint GP Start-Box

CX- Hechtel: Luke Verburg wint GP Start-Box

Nederlands kampioen Luke Verburg pakt zijn 27ste overwinning van het seizoen op de Agter de Berg cyclocross. Hij eindigde met negen seconde voor Joachim Van Looveren. De strijd om de derde plaats ging tussen Dante Coremans en Witse Meeussen.

In het Hechtselse zand ging de Nederlander Luke Verburg er snel vandoor. Hij kreeg Cédric Vandesompel, Thibau Nys en Joachim Van Looveren achter zich. Uit de achtergrond kwam Pim Ronhaar nog sterk opzetten. De winnaar van gisteren in de superprestigemanche van Middelkerke miste zijn start en dook pas als 40ste het veld in.

Luke Verburg gaf zijn koppositie niet meer af. In de 3de ronde had hij zeven seconden voorsprong op zijn naaste achtervolger Van Looveren. In de strijd om de derde plek kregen we een duel tussen Vlaams-Brabants kampioen Dante Coremans en Witse Meeussen.

Luke Verburg boekte zijn 27ste overwinning van het seizoen. Ook de tweede plaats lag al vast, die ging naar Joachim Van Looveren. Coremans hield zijn ploegmaat Witse Meeussen af in de strijd om de derde plaats. Na een goede start van Thibau Nys moest hij enkele plaatsen prijsgeven. Hij eindigde uiteindelijk op de zesde plaats. ‘Na de ziekte van afgelopen week wou ik in de top tien eindigen. Dat is gelukt dus ik ben tevreden over deze wedstrijd,’ vertelde Thibau Nys aan Start-Box.be.

TEKST: Tine Oyen – FOTO’S: Kristof Bruers

KBW_0605