CX Hechtel – Lloyd Sprangers blikt terug: “Deze zege betekent heel veel voor mij”

CX Hechtel – Lloyd Sprangers blikt terug: “Deze zege betekent heel veel voor mij”

Lloyd Sprangers won vorig jaar de eerste editie van de Agter de Berg Cyclocross in het Limburgse Hechtel. Bij de nieuwelingen versloeg hij Mees Hendrikx en Vince Van den Eynde. Niet alleen de wedstrijd schreef Sprangers achter zijn naam, zo mag hij ook drie jaar lang zijn naam geven aan een duin op het parcours.

“Dit is een overwinning waar ik nog steeds zeer trots op ben”, vertelde Lloyd Sprangers aan start-box.be “Zeker omdat het de eerste editie was en deels van onze hoofdsponsor Lares. Ik vind het een prachtig parcours, echt alles zit erin. Het is zeker een a-cross waardig.”

24750428693_756f5fd349_b

De toen nog nieuweling van Lares-Doltcini won niet enkel de wedstrijd. Zo kreeg hij ook zijn eigen duin. “Ik ga naar iedere wedstrijd om te winnen. Dat je een duin kon winnen gaf me natuurlijk extra motivatie.”

“Deze overwinning zit zeker in mijn top vijf van mooiste overwinningen. Buiten de kampioenschappen betekent deze zege dan ook heel veel voor mij. Ik vind het heel erg jammer dat ik dit seizoen niet zal kunnen deelnemen.”

Skireis

Zo vertrekt Sprangers een dag voor de wedstrijd met school op skireis. “Ik had graag wat terug gedaan voor de prachtige organisatie, maar ook als bedanking voor al het werk van Start-Box.be en onze sponsor Lares. Volgend jaar zal ik zeker weer aan de start staan. Wie weet wat er dan komt?”