CX Hechtel: Eerstejaars nieuwelinge Shirin van Anrooij wint GP Fietsstickers.be

CX Hechtel: Eerstejaars nieuwelinge Shirin van Anrooij wint GP Fietsstickers.be

 

Shirin van Anrooij heeft de GP Fietssticker.be gewonnen in Hechtel. Na een spannende wedstrijd had nog maar enkel seconden voorsprong op haar eerste achtervolgers, Suzanne Verhoeven en Shana Maes. Gertie Willems is Limburgs kampioene. Omdat de dames elite en dames nieuwelingen samen reden én de Limburgse kampioenentrui werd uitgereikt, waren er drie verschillende podia.

Van bij de start nam de 15-jarige (!)  Shirin van Anrooij de leiding. Al snel had ze een voorsprong van vijftien seconden op de rest van het peloton. Achter van Anrooij waren het Eva Maria Palm, Shana Maes en Suzanne Verhoeven die de forsing voerden. Even leek de koers gereden, maar van Anrooij leek zich toch wat te hebben opgeblazen. Palm kon de achtervolgende groep niet volgen, maar Maes en Verhoeven kwamen terug dichter bij van Anrooij. In de laatste ronde, op een paar honderd meter van de streep, moest Shiril van Anrooij er alles aan doen om voor te blijven op het achtervolgend groepje. Van Anrooij hield stand, Suzanne Verhoeven spurtte naar de tweede plaats voor Shana Maes.

Shirin van Anrooij stond dus op het hoogste schavotje bij de dames nieuwelingen, voor Marthe Truyen en Laura van Der Zwaan. Suzanne Verhoeven, die tweede finishte, was eerste dame elite. Ze werd op het podium geflankeerd door Shana Maes (2de) en Eva Maria Palm (3de).

Gertie Willems, die na dit seizoen het veldrijden vaarwel zegt, was de eerste Limburgse die over de eindmeet reed. Zij mocht dus op het podium de kampioenentrui aandoen.

KBW_1043

KBW_1068

Tekst: Jente Haesevoets  Foto’s: Kristof Bruers