Cross in Las Vegas! Wat u moet weten

Cross in Las Vegas! Wat u moet weten

Voor het tweede jaar op rij start de wereldbeker en het internationale veldritseizoen écht in Las Vegas. De top van het Belgische en internationale veldrijden zakte dan ook af naar de Amerikaanse gokstad voor de eerste wereldbeker van ‘deze winter’.

Woensdagavond 20.30u lokale tijd, donderdagochtend 5.30u onze tijd gaan de dames en heren op zoek naar een eerste leid(st)er van het wereldbekerklassement. In ruim dertig graden en bij kunstlicht wordt er gestreden op de vernieuwde omloop in het voetbalpark. Met onder andere een nieuwe start- en aankomststrook werd het parcours een stuk compacter. De renners rijden overigens in tegenovergestelde richting.

Waar te kijken?

De wedstrijd voor dames en heren is donderdagmorgen live te bekijken op Telenet. Voor de dames stemt u al om 5u10 af op Play Sports 1, terwijl de heren een uur later te zien zijn op datzelfde kanaal. Het UCI youtube-kanaal is jammer genoeg in België dit jaar volledig afgeschermd, dus zonder Telenet geen cross. Donderdag om 14u30 is er wel een samenvatting te zien op Sporza.

Deelnemersveld

Zoals het deelnemersveld in Europa bij de dames erg Europees kleurt, kleurt het in Amerika uiteraard Amerikaans. Van de 37 deelneemsters hebben er maar liefst 18 een Amerikaans vlagje achter hun naam. Onder hen met Kaitlin Antonneau en Katherine Compton enkele kanshebsters voor de zege. Al zullen zij ook rekening moeten houden met de Tsjechische Katerina Nash. Ze is geen onbekende in Amerika, aangezien ze er bijna heel de winter actief is.

België heeft vier vaandeldraagsters aan de start: Sanne Cant, Joyce Vanderbeken, Loes Sels en Ellen van Loy. Laatstgenoemde pikte afgelopen weekend nog de Trek CXC Cup in Waterloo mee, terwijl het in Vegas vooral uitkijken wordt naar Cant. Nederland heeft met Sophie De Boer maar één ijzer in het vuur.

Bekijk de volledige startlijst hier.

clif-cxv16_course_map_v7_copy