Cross Geraardsbergen opent internationale veldritseizoen op 11 september

Cross Geraardsbergen opent internationale veldritseizoen op 11 september

Een paar weken geleden werd bekendgemaakt dat de Muur van Geraardsbergen volgend jaar opnieuw wordt opgenomen in de Ronde van Vlaanderen. De wereldberoemde helling zal echter ook dit najaar al ruim de wieleractualiteit halen. Meer dan 18 jaar nadat Marc Janssens er zich tot Belgisch kampioen kroonde, wordt de Muur immers opnieuw het strijdtoneel van een internationale veldrit. Stip alvast 11 september aan in uw agenda. 

Geraardsbergen is geen onbekend terrein in veldritland. Zowel in 1996 als 1997 won Mario De Clercq al een cross op de flanken van de Muur, in januari 1998 pakte Marc Janssens er zijn tweede van drie nationale titels. Janssens werd toen op het podium geflankeerd door Erwin Vervecken en Mario De Clercq. Het was de laatste keer dat op de Muur veldrijders te bewonderen waren, al won Sven Nys er zowel in 2011 als in 2012 een mountainbike-wedstrijd. Dit jaar keert Nys er dus terug, weliswaar als teammanager. 

De organisatie van de cross in Geraardsbergen is in handen van VZW Sportidee en past in een project met nog een vijftal andere wedstrijden. Bezieler Chris Mannaerts is tevreden dat het gelukt is om de cross alsnog op de internationale kalender te krijgen, met dank aan de KBWB en de UCI.

“Op 11 september was er nog geen internationale cross gepland. Daardoor konden de toppers het nog niet tegen elkaar opnemen voor ze afreizen naar de wereldbekercrossen in Amerika, later in september. Op de cross rond de Muur in Geraardsbergen zullen ze de benen in ieder geval al eens goed kunnen testen. Spektakel verzekerd, want de renners zullen effectief de Muur opfietsen. Eenmaal aan de kapel, duiken de modderduivels het veld in, waar hen nog wat extra klauterwerk wacht, vooraleer ze opnieuw naar beneden duiken.’’

 Programma12u: nieuwelingen – 13u: junioren – 14u45: Dames – 16u: Elite en U23 heren

Bron: Persbericht