Crollet valt zwaar: “Vrees voor breuk”

Crollet valt zwaar: “Vrees voor breuk”

Heel veel pech voor Yari Crollet vandaag in de tweede rit in de Sint-Martinusprijs in Kontich. Toen hij al vroeg in de etappe viel, belandde hjj daarbij zwaar op zijn linkerhand. Hij kreeg een flinke klap en vreesde voor een breuk van zijn linkerduim of -pols. Van opgeven was evenwel geen sprake, met heel veel pijn deed hij verder en reed de etappe uit. Achteraf haastte hij zich naar de spoedafdeling van het dichtstbijgelegen ziekenhuis.

“Ik vrees dat het beentje onder de duim gebroken is. Het ziet er niet goed uit, ik heb er geen goed oog in, want ik heb erg veel pijn. Jammer, want ik had er ook vandaag heel veel zin in. Het gebeurde in een bocht met in het midden een heuveltje. Iemand probeerde er over te springen, maar ging daarbij helemaal de mist in. Hij schoot overkop en ik kon hem niet meer ontwijken.”

“Hoe het nu verder moet, weet ik niet. Omdat ik het einde van de etappe haalde, kan ik morgen beslissen wat ik doe. Feit is dat ik niet op mijn handen ga kunnen steunen, vrees ik. Als je recht op de trappers staat is dat nochtans nodig. Ik wacht af”, zei de renner van Young Telenet-Fidea die veel bewondering kreeg van Eli Iserbyt. “Ongelooflijk hoe Yari de pijn kon verbijten. Amai, wat hij deed was straf. Nu maar hopen dat de gevolgen meevallen.”

UPDATE – Na zijn zware val in de tweede rit van de Sint Martinusprijs vreesde Crollet voor een polsbreuk. Verder onderzoek in het ziekenhuis sloten een breuk uit. “Niks gebroken, wel misschien iets gescheurd. Opgave in de ronde van Kontich dus”, liet hij weten.

Mindere start

Vrijdag stond al de ploegentijdrit op het programma. Young Telenet-Fidea werd daarin pas elfde. “Als je je team na zes km al drie keer hebt moeten laten wachten omdat sommigen uit het wiel gingen, dan kan ik niet helemaal happy zijn”, keek ploegleider Kris Wouters met gemengde gevoelens terug op dag één. Zaterdag in de loden hitte finishte Eli Iserbyt zesde in de tweede rit. Hij veroverde via een heel actieve wedstrijd zowel de bolletjes- als de tussensprinttrui.

11715010_1613710925550663_1124733548_o

Foto – Jo Groenevinger (Boven: Yari Crollet – Onder: Gianni Siebens)