Crollet klopt internationale concurrentie: “Anderhalf jaar misserie doorgespoeld”

Crollet klopt internationale concurrentie: “Anderhalf jaar misserie doorgespoeld”

Yari Crollet heeft zondag voor de eerste zege op de weg van YTFCT gezorgd. De junior verschalkte net voor de laatste bocht zijn Kazachse vluchtersmaat Alishee Zhumakan. “Ik had de ronden voordien gemerkt dat hij die bocht slecht afsneed. Daar heb ik gebruik van gemaakt”, glunderde hij. Met de armen breed uit elkaar bolde hij over de streep.

Hij zat van in de eerste ronde goed mee. “Toen de Kazach onmiddellijk afstand nam, wist ik dat ik moest reageren. In het provinciaal kampioenschap had hij ook al getoond dat hij sterk was. Heel snel lag hij samen met nog een ander renner anderhalve minuut voorop. Toen ploegmaat Gianni Siebens in de achtervolging ging en een beetje bleef hangen ben ik naar hem toegesprongen. Samen zijn we dan tot bij een ander groepje geraakt waarmee we de anderhalve minuut op de koplopers dichtten. Zo zaten we mee in de spits”, tekende Crollet het koersverloop.

Omdat hij zich goed voelde, bleef hij attent op alles reageren. “Toen het niet meer goed draaide in de kopgroep heb ik op een bergje gedemarreerd. Opnieuw was het de Kazach die reageerde. Daarmee had ik een ideale compagnon. In de slotronde wilde ik absoluut voor de laatste bocht fors doorgaan. Ik had gemerkt dat mijn gezel in de ontsnapping daar minder vertrouwen voor had. Ik, als veldrijder, natuurlijk wel. 100 meter voordien versnelde ik en ik bleef op tempo. Daarmee had ik een gaatje en dat kreeg hij niet meer dicht. Ik ben enorm blij met deze zege. Ik sluit hiermee anderhalf jaar miserie af.”

Ook de andere veldrijders aan de start eindigden vooraan. Han Devos werd vijfde, terwijl Lander Loockx, Tijl Pauwels en Gianni Siebens net buiten de top tien vielen op de plekken elf tot en met dertien.

Foto: Jo Groenevinger‎