Cortjens en van Gils winnen Beker van België in Stambruges

Cortjens en van Gils winnen Beker van België in Stambruges

In het Waalse Stambruges werd vandaag een wedstrijd van de Beker van België afgewerkt. Sneeuw en modder kregen de renners er voor de wielen geschoven op het heuvelachtig parcours. Bij de nieuwelingen ging de overwinning naar Belgische kampioen Ryan Cortjens. Maxim van Gils haalde het bij de junioren in een spurt van Thibaut de Smet.

“Ik nam een goede start en was zo als tweede weg achter Gerben Kuypers”, vertelde Maxim van Gils na afloop aan start-box.be “Al snel nam ik de kop over. In de derde ronde kreeg ik af te rekenen met materiaalpech. Zo was plots mijn achter remblok op, waardoor ik achteraan niet meer kon remmen. Erg lastig op het heuvelachtige parcours.” 16122299_922457351223984_1363653738_o

Ondertussen ging Niels Vandermeulen naar de kop van de wedstrijd. Na een fietswissel zette Van Gils de achtervolging op Vandermeulen in. “Bij het ingaan van de laatste ronde lag ik terug in eerste positie. In de laatste ronde kreeg ik last van de koude en maakt ik enkele foutjes.”

Zo was de junior van het WAC Team nog niet zeker van de overwinning. “Bij het ingaan van de laatste ronde kwam Thibaut de Smet nog aansluiten. Gelukkig kon ik hem in de spurt nog achter me houden”, besloot van Gils opgelucht.

Cortjens als Belgisch kampioen

Bij de nieuwelingen mocht Ryan Cortjens voor het eerste zegevieren in zijn tricolore trui. Michael Bervoets legde beslag op de tweede plaats, terwijl eerstejaars Salvador Alvarado derde werd. “Ik nam direct de kopstart”, aldus de Belgische kampioen. “Aan het einde van de eerste ronde had ik al tien seconden voor op mijn dichtste belager Michael Bervoets. Ronde per ronde bouwde ik stelselmatig mijn voorsprong uit.”