Cortjens en Camps zegevieren in Fort van Koningshooikt

Cortjens en Camps zegevieren in Fort van Koningshooikt

In Koningshooikt werd er vandaag de vijfde manche van de Nieuwsblad Moedige Veldrijder afgewerkt. Na een mindere dag gisteren in Vorselaar zette Ryan Cortjens bij de nieuwelingen de puntjes op de i. De beste junior was Vlaams-Brabants kampioen Jelle Camps.

“Mijn start verliep niet echt goed”, vertelde Ryan Cortjens na afloop aan start-box.be “Ik stond namelijk een tandje te zwaar. Ik kon gelukkig goed opschuiven. Zo reed ik naar de tweede plaats. Dante Coremans had ondertussen de kopstart genomen.”

Na enkele bochten nam Cortjens de bovenhand van Coremans. “Ik sloeg direct een groot gat. Ik nam vijftien a twintig seconden. De wedstrijd werd als maar zwaarder. Ik kreeg last van mijn rug, maar ik treuzelde niet. Ik was heus niet de enige die het zwaar had. Ik wist uiteindelijk mijn voorsprong te behouden tot aan de meet.”

Ook Camps solo

In de juniorenwedstrijd won Jelle Camps met een kleine voorsprong op de Nederlander Bart Hazekamp en Aron Arkesteyn. 

“Ik nam een goede start en dook zo als eerste het veld in”, vertelde Jelle Camps aan start-box.be “In de eerste ronde trok ik al meteen door om zo voor wat afscheiding te zorgen. Ik reed verstandig en wachtte zo de volgende ronde wat af. In de derde en vierde ronde trokken ze opnieuw serieus door. Zo ontstond er een kopgroep van drie.”

“Ik zat nog erg fris en demarreerde dan ook in de voorlaatste ronde. Nadat ik tien meter kreeg, trok ik vol door tot aan de finish. Uiteraard ben ik erg blij met deze overwinning.”

kbw_9935

Bij de dames jeugd won Fleur van der Peet de wedstrijd. Zij haalde het voor Rozemarijn Ammerlaan en Mirte Klerkx.

kbw_9688

 

De beste dames elite was Eva Maria Palm. Zij won voor Suzanne Verhoeven en Aurelie Vermeir.

kbw_9955

Foto’s Kristof Bruers