Cortjens eerste van collectief sterke Belgen: “Had me ronde misrekend”

Cortjens eerste van collectief sterke Belgen: “Had me ronde misrekend”

De Belgen kwamen zondag collectief sterk voor de dag in het Franse Nommay. Op eentje na zaten ze allemaal in de top tien. Ryan Cortjens deed zelfs mee voor de overwinning, maar misrekende zich met één ronde en zat daardoor in de finale door zijn beste kracht heen.

Cortjens was heel de wedstrijd in het front te vinden. “In de start had ik nochtans geen goed gevoel”, vertelde de eerstejaars van IKO Beobank. “In de tweede ronde kwam ik in de top drie te zitten en kon ik dichter komen. Zo greep ik Loris, maar toen maakte ik een klein foutje waardoor Tomas Kopecky wegreed.”

Na een korte recuperatie haalde Cortjens ook Kopecky terug. “Doordat we een beetje twijfelden kon ook Mees Hendrikx terugkeren. Ik dacht toen dat het de laatste ronde was en ik zette dan ook alles op alles. Toen bleek echter dat er nog een ronde moest afgewerkt worden. Ik zat door mijn beste krachten heen en kon Mees net niet volgen. Toch ben ik heel tevreden met deze tweede plaats.” 

Top tien

Ook de andere Belgen presteerden sterk vandaag. Gerben Kuypers reed naar plek vier en wist daarmee in de laatste ronden Niels Vandeputte nog achter zich te laten. Witse Meeussen was ook tevreden met zijn achtste plek. Belgisch kampioen Jarno Bellens reed lek, vocht terug en werd uiteindelijk negende. Anton Ferdinande was op plaats twaalf de enige Belg buiten de top tien.