Coremans maakt het af in Meulebeke

Coremans maakt het af in Meulebeke

Nummer vier is binnen voor Dante Coremans dit seizoen. De nieuweling van Lares-Doltcini was ook op de piste in Meulebeke te sterk voor Lennert Belmans. Jetze Van Campenhout vervolledigde het podium.

De wedstrijd werd gekleurd door vier mannen. Van Campenhout en Belmans waren oorspronkelijk nochtans alleen weg, maar Coremans en Ward Huybs hielden het duo in hun vizier. Iets voorbij halfkoers konden ze ook vooraan aansluiten.

De samensmelting was maar van korte duur want al snel waagden Belmans en Coremans hun kans. Ze werkt zich los van de rest en draaiden samen de piste op. “Als eerste de piste opdraaien was hier van het grootste belang”, liet Coremans optekenen op brico-cross.be.

“Het is immers een korte sprint met ook nog eens die ruime bocht erin. In de bochtencombinatie na de balkjes deed ik er dan ook alles aan om de koppositie te nemen. Met vier overwinningen kon mijn seizoen nauwelijks beter beginnen. Vandaag kwam ik in het begin van de wedstrijd nochtans vrij moeilijk op gang. Het deed echt wel pijn om de kleine kloof naar de koplopers te overbruggen.”