Compton met superdag aan de haal met de zege én leiderstrui in Iowa

Compton met superdag aan de haal met de zege én leiderstrui in Iowa

Na de overwinning van Sophie De Boer in Las Vegas, ging de tweede Amerikaanse wereldbekeroverwinning naar Katie Compton. De Amerikaanse domineerde zowat heel de wedstrijd in Iowa. De Franse Caroline Mani en Kaitlin Antonneau vergezelden haar op het podium.

De modder van gisteren in Iowa droogde door de hoge temperaturen gedeeltelijk op. Toch was de organisatie nog genoodzaakt om enkele stukken van de omloop te verleggen om het berijdbaar te houden. Wereldbekerleidster Sophie De Boer en Sanne Cant doken samen als eerste de modder in. Het duo uit de Lage Landen nam ook zowat heel het eerste deel van de eerste ronde voor hun rekening. Daarna ging het van kwaad naar erger voor Cant, want de Belgische zakte helemaal weg.

Ondertussen hadden Kateřina Nash, Katie Compton, Catharine Pendrel en Caroline Mani het commando overgenomen, al kregen de laatste twee dames het al snel moeilijk op de zware omloop. Compton en Nash leken het te gaan uitvechten voor de overwinning, totdat het noodlot toesloeg voor Nash. Haar versnellingsapparaat brak af, waardoor Compton alleen vooraan kwam te zitten.

Compton bleef foutloos en doorploeterde ronde na ronde de loodzware omloop. Naast de overwinning greep de Amerikaanse ook de wereldbekerleidsterstrui over van de Nederlandse Sophie De Boer, die vandaag ‘pas’ zevende werd. De tweede plaats was nog voor de Franse Caroline Mani, terwijl Kaitlin Antonneau de terugvechtende Nash wist af te houden voor de laatste podiumplek. De Belgen speelden vandaag een figurantenrol, met Sanne Cant, Ellen Van Loy en Loes Sels tussen de plaatsen dertiende en vijftien. Joyce Vanderbeken werd nog negentiende.

Uitslag

  1. Katie Compton
  2. Caroline Mani
  3. Kaitlin Antonneau
  4. Kateřina Nash
  5. Ellen Noble
  6. Catharine Pendrel
  7. Sophie De Boer
  8. Eva Lechner
  9. Helen Wyman
  10. Amanda Miller