Comebackweekend voor Vandeputte, Hendrikx en Clynhens

Comebackweekend voor Vandeputte, Hendrikx en Clynhens

Voor enkele veldrijders werd de start van het seizoen noodgedwongen uitgesteld door verschillende blessures. Het eerste dubbelweekend op het gebied van A-wedstrijden is ook het weekend van de vele comebacks. 

Eén van die jongens die dit weekend zijn opwachting terug maakt is Niels Vandeputte. De tweedejaarsjunior van IKO Beobanck staat al sinds begin juli aan de kant. Tijdens de stage van de Belgische wielerbond in Vresse sur Semois kwam hij tijdens het zwemmen met zijn voet terecht op een zeer scherp voorwerp. Een stevige snee en ontsteking later start hij zaterdag aan zijn seizoen in Neerpelt.

Een andere man die zijn seizoenstart in rook zag opgaan was Mees Hendrikx. De Nederlander van Cycling.be-Alpha Motorhomes brak zijn sleutelbeen na een ongelukkig accident terwijl hij achter de auto aan het trainen was. Zijn breuk is nu voldoende hersteld om zondag aan de start te verschijnen van de Superprestigemanche in Gieten.

De derde junior die dit weekend begint aan zijn competitieve comeback is Jens Clynhens. De junior stond vier maanden aan de kant door klierkoorts. Zaterdag pikt hij een eerste wegwedstrijd mee om nadien terug het veld in te duiken.

Tijdens de ploegvoorstelling van IKO-Beobank spraken we nog met Niels Vandeputte over zijn blessure.

Start-box.be – Niels Vandeputte from Start-box Productions on Vimeo.