Colman zegt veldrijden vaarwel

Colman zegt veldrijden vaarwel

Alex Colman, tweedejaarsjunior en uitkomend voor het Lares-Doltcini Team, zegt het veldrijden definitief vaarwel. “Het draaide afgelopen winter niet zoals ik gewild en gehoopt had”, vertelde hij aan start-box.be. Vanaf 1 september zal hij op zoek moeten naar een nieuw team. Zo draaide hij de knop om en zet hij momenteel alles op de weg.

Afgelopen maand wist Colman al tal van mooie ereplaatsen bij elkaar te fietsen. Zo werd hij voor de Kattenkoers zelfs opgenomen in de Oost-Vlaamse selectie. Na een lastige koers moest Colman uiteindelijk de wedstrijd verlaten. “Ik koerste altijd attent mee voorin, maar op een gegeven moment geraakte ik in de achterhoede verzeild.” Door de enorme zijwind ontstond er een massale valpartij. “Veertig renners lagen er op de grond en zo moest ik ook afstappen. Ik zag het peloton als maar verder wegrijden.”

Op de Kemmelberg wist Colman terug de aansluiting te vinden met het peloton. “Ik had nog maar net de aansluiting gevonden bij het peloton of de veer brak opnieuw. Niet onlogisch na dertig kilometer in de achtervolging te hebben gereden. Jammer, maar ik houd er een goed gevoel aan over”, besloot hij tevreden.

Foto: Wielerfoto’s Marit Coghe