Christine Majerus verkozen tot Luxemburgs sportvrouw van het jaar

Christine Majerus verkozen tot Luxemburgs sportvrouw van het jaar

Christine Majerus is in Luxemburg verkozen tot sportvrouw van het jaar. Majerus die uitkomt voor Boels-Dolmans is de meervoudige nationaal kampioene zowel in het veld en op de weg als in het tijdrijden. Vorige maand werd ze nog vijfde in Gavere. 

In het Luxemburgse sportgala is wielrenster Christine Majerus gisteren verkozen tot sportvrouw van het jaar. Majerus behaalde drie nationale titels dit seizoen: eentje in het veldrijden, op de weg en in het tijdrijden. Vooral op de weg werkte Majerus haar beste jaar ooit af.

Ze eindigde begin april nog derde in het eindklassement van de Energiewacht Tour en Majerus graaide een overwinning en podiumplaats mee in The Friends Life Women’s Tour. Redenen genoeg voor de Luxemburgse pers om Majerus dus tot sportvrouw te kronen.

“Ik ben hier bijzonder gelukkig mee”, reageerde Majerus achteraf. “Deze titel en trofee in ontvangst mogen nemen is een grote eer. Ik ben blij dat ik zoveel stemmen heb gekregen. Deze titel is de kers op de taart na een geslaagd seizoen.”

“Ik wil dan ook iedereen uitgebreid bedanken die dit seizoen aan mijn zijde stond. Ik heb bijzonder veel steun gekregen van mijn ploeg, Boels-Dolmans, en van de andere sponsors. Ook de Luxemburgse wielerfederatie ben ik bijzonder dankbaar”, klonk het in haar speech.