Ceylin Alvarado: “Verwachtingen voor het EK heb ik niet, daar komen alleen maar teleurstellingen van”

Ceylin Alvarado: “Verwachtingen voor het EK heb ik niet, daar komen alleen maar teleurstellingen van”

Ceylin Alvarado is bezig aan een degelijk seizoen. Ze maakt aanstaande zondag deel uit van een sterke Nederlandse lichting. Alvarado stond midden oktober nog op het podium, van de dames U23, van de wereldbeker in Koksijde. Toch vertrekt ze zonder uitgesproken ambities naar Tsjechië.

Dat Alvarado bezig is een goed seizoen dat weten we al even. De Nederlandse finishte al een paar keer sterk in de top tien tussen de dames elite. Toch trekt ze zonder verwachtingen naar Tabor. “Verwachtingen heb ik niet, daar komen alleen maar teleurstellingen van als het anders loopt dan je verwacht had.” Ze start haar dag met een rustig plan. “Ik ga er heen, kijk hoe het parcours is en doe mijn best om er het beste van te maken. Het plezier moet erin blijven en stress moeten we beperken.”

Ze is zich bewust dat een kampioenschap altijd een speciale wedstrijd is. “Ik ben tevreden als ik met een mediale naar huis kan en mag. Natuurlijk wil ook ik die mooie trui maar die wilt iedere renster”, vertelt ze al lachend. “In het veldrijden kan het tot in de laatste meters spannend blijven en kan er nog heel wat gebeuren. Ik ben tevreden als ik tot aan de streep alles gegeven heb.”

Andere Nederlandse dames maken ook kans

Het Europees kampioenschap is een wedstrijd waarin de dames het rechtstreeks tegen elkaar opnemen. Een wedstrijd waar ze niet tussen de dames elite rijden. Fleur Nagengast koos dit jaar volledig voor het veld. “We rijden in de kampioenschappen ook een aparte wedstrijd, daar hoop ik op het podium te kunnen eindigen” ,liet ze onlangs optekenen.

Yara Kastelijn presteerde in het verleden ook al zeer sterk en werd al vijfde en zesde op het Ek veldrijden. Manon Bakker presteerde vorig jaar sterk en eindigde in de wereldbeker van Zeven nog als twaalfde. Op het Wk werd ze vijfde en deed zo twee plaatsen beter dan Alvarado. Inge Van Der Heijden werd tiende op het Wk en was de sterkste Nederlandse op het Ek in Frankrijk. In Pontchateau werd ze vijfde. Het is dus koffiedik kijken naar de kansen van de Nederlandse dames, wat wel vast staat is dat ze met een sterk en ervaren blok naar Tabor trekken.

Foto met dank aan Tfoto.be