Ceylin Alvarado kijkt vooruit naar het EK: “Met Gods hulp is er veel mogelijk.”

Ceylin Alvarado kijkt vooruit naar het EK: “Met Gods hulp is er veel mogelijk.”

Ceylin Alvarado maakte in september de overstap naar het Kleur Op Maat Team. De getalenteerde Nederlandse miste haar seizoenstart niet, ze won haar wedstrijd in China. In de andere veldritten stond ze haar mannetje en behaalde, ondanks haar jonge leeftijd, heel wat mooie resultaten. Deze goede start werd beloond met een selectie voor het EK.

De omloop in Pontchâteau was in 2004 het decor voor het WK veldrijden. In 2011 streek het veldritcircus er voor het laatst neer voor een wereldbekermanche. Zaterdag strijden de dames U23 voor hun Europese titel. “Ik zocht op het internet naar filmpjes van de omloop maar kon niet veel vinden. Het lijkt een omloop met hoogtemeters en heel wat gras.”

“Volgens mij zal het een zwaar rondje worden, zo één waar je vanzelf op je plek in de uitslag terecht komt. Je kan hem zeker vergelijken met de omloop van Valkenburg.” Op de omloop van Valkenburg liet ze afgelopen zondag een mooi resultaat op tekenen, zeker als je weet dat ze tussen de dames elite actief was.

Elke renster maakt voor haar zelf op wat haar kansen zouden kunnen zijn, zo ook Alvarado. “Ik heb een goede vorm te pakken en een plaats in de top tien moet zeker lukken. Al hoop ik toch op een plaats in de top vijf.” Op een kampioenschap kan er steeds van alles gebeuren. “We kijken wel waar het schip strandt en als het Gods wil is dan komt alles goed. Een podiumplaats zou onwijs gaaf zijn. Maar we kijken wel hoe het loopt.”

Tegenstanders monsteren en naar mezelf kijken

Het internationale veld is ruim en er maken heel wat dames kans op de titel. Alvarado bekeek haar tegenstanders en kwam met de volgende vaststelling. “Als ik naar het veld van de dames U23 kijk, dan valt het op de mijn landgenote Annemarie Worst zeer stek aan het rijden is.” Ook buiten Nederland zijn er dames die zeker kans maken op de titel. “Laura Verdonschot is ook zeer sterk. Zij is wel ouder, maar leeftijd speelt niet altijd een rol.”

“In Valkenburg zag ik dat Nicole Koller en Jana Czeczinkarova heel goed presteerden.” Toch kijkt ze zelf niet naar de anderen en focust ze gewoon op zichzelf en de mogelijkheden waar ze zelf uit kan putten. “Ik vertrek naar Pontchâteau om mijn eigen kansen te nemen. Net zoals de rest start ik om te winnen. Mijn vertrouwen gaat volledig naar Hem en niets is onmogelijk. De kans bestaat dat ik met de titel naar huis kan keren.”