Caren Commissaris zet eerste stappen richting comeback

Caren Commissaris zet eerste stappen richting comeback

Deze zondag sluit het veldritseizoen zoals de traditie het wil af in Oostmalle. Vorig jaar reed Caren Commissaris er haar voorlopig laatste wedstrijd. Ze zette het crossen even aan de kant voor haar studies. Zaterdag gaat ze er, exact een jaar na haar laatste wedstrijd,  voor het eerst terug van start in de cross voor niet aangesloten renners. De eerste stap van haar comeback.

De Sluitingsprijs Oostmalle 2014 was voor Caren Commissaris haar laatste wedstrijd. De bronzen medaille van het Belgisch kampioenschap bij de dames jeugd in 2012, besliste om het veldrijden even aan de kant te zetten voor haar studies. “Ik stopte vorig jaar met crossen, omdat het niet meer haalbaar was met mijn studie, revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Dit jaar ben ik begonnen aan ergotherapie en had ik me voorgenomen om terug te crossen als mijn punten goed waren.”

Ondertussen zit ze al ver in het schooljaar en de punten zijn goed. “Deze waren meer dan ok, dus ik kan terug tijd maken om voldoende te trainen en competitie te gaan doen.” Toen ze een pauze inlaste was ze actief binnen het Kleur Op Maat Team. Ondertussen werd ze begeleidster bij het WAC-team. “Voorlopig ligt er nog helemaal niets vast. Ik ben nu ook begeleidster bij het WAC-team, dus misschien begin ik bij hen.”

Een voorbereiding op alle fronten

Deze zomer zal ze zich dan ook helemaal voorbereiden op het volgende seizoen. “Ik heb nog geen specifieke kalender opgesteld. Als voorbereiding wil ik graag enkele duathlons doen, mountainbikewedstrijden en wedstrijden op de weg. Van alles wat dus.” Tijdens haar jaartje uit het veld zat ze zeker niet stil. “Ik heb MTB toertochten gedaan en enkele andere uitdagingen gezocht, zoals drie veldduathlons. Ik hoop volgend seizoen terug op mijn oude niveau te zitten en me vooral goed te amuseren. Meer druk is er voorlopig niet.”