Cant na val: “Van fietsen voorlopig geen sprake”

Cant na val: “Van fietsen voorlopig geen sprake”

Sanne is voorlopig even uitgeteld en ziet zich verplicht af te zeggen voor de Diamond Tour in Nijlen van zondag. De Belgische kampioene kwam vrijdag zwaar val op training.

”Er stond een snelheidstraining achter de brommer op het programma. Ons pa en ik gingen echt snel toen plots een tractor van een hof kwam gereden. Die kon ik nog net ontwijken, maar een val kon ik niet voorkomen. Ik kwam pal op mijn hoofd terecht en brak daarbij mijn helm. Zo’n harde klap was het. Ik liep ook zware kneuzingen op aan mijn bekken. Pa kwam ook ten val, gelukkig in het gras. Hij liep geen averij op”, vatte Cant het voorval daags nadien samen.

“Van fietsen is voorlopig geen sprake. Al mijn spieren doen pijn en het is ook afwachten of die kneuzingen niets meer verbergen. Voorlopig moet ik enkel mijn deelname aan de Diamond Tour afzeggen, een wedstrijd waarvoor ik door bondscoach Ludwig Willems werd opgeroepen.”