Cant in Europese trui naar zege in Maldegem

Cant in Europese trui naar zege in Maldegem

Traditioneel is de Parkcross in Maldegem de zogeheten herkansing van het Wereldkampioenschap. De voorbije jaren was dit echter enkel voor elite heren renners. Vandaag vond in Maldegem dan ook de eerste Parkcross voor dames elite plaats. Het was Belgisch en Europese kampioens Sanne Cant die na een lange solo de armen in de lucht mocht steken.

Al snel trok Sanne Cant er van door en reed na een lange solo naar de zege in de aller eerste Parkcross voor dames elite. Cant reed voor het eerst in haar Europese kampioenentrui en kreeg op het podium het gezelschap van Sanne van Paassen en nichtje Loes Sels.

”Het was niet meteen de bedoeling er zo’n lange soloren van te maken. Dat kwam zomaar. Op een moment dat ik de kop nam, bleek ik een gaatje te hebben getrokken. Dus ging ik maar door, tot de streep”, resumeerde Cant haar wedstrijd op de teamwebsite. “Een perfecte training werd het op een mooie en technische omloop. De ideale aanloop naar een druk weekend met Lille als opener. In mijn thuisbasis wordt de laatste manche van de bpost bank trofee afgewerkt en het eindklassement geef ik nog niet op. Ellen Van Loy leidt dan wel met bijna twee minuten voorsprong, vorig jaar moest ik een nog groter gat dicht fietsen op Helen Wyman en ook dat lukte.”

Archieffoto