Camps ziet uitmuntende siezoenstart beloond met wereldbekerselectie

Camps ziet uitmuntende siezoenstart beloond met wereldbekerselectie

De verrassing van de seizoenstart is zonder twijfel Jelle Camps. Als tweedejaars ontpopte hij zich de afgelopen weken als één van de smaakmakers bij de junioren. Ook bondscoach Rudy De Bie kon niet rond de man van Balen BC voor de eerste wereldbekerselectie voor Valkenburg.

 “Ik had dit zeker niet verwacht voor aanvang van het seizoen”, bekende Camps. “Ik heb wel een goed wegprogramma kunnen afwerken en hoopte wel om dit de kunnen realiseren, maar het daadwerkelijk doen is uiteraard nog iets anders.” Met onder andere een overwinning in Gieten en een reeks podiumplaatsen is hij op dit moment samen met Toon Vandebosch de beste Belgische junior. “Daarvoor heb ik ook enorm hard gewerkt. Mijn aanpak was niet meteen anders, maar vooral meer doorgedreven.”

Voorzichtig, maar toch ambitieus

Al deze succes aan het begin van het seizoen leverde hem een verdiende selectie op voor de eerste wereldbeker. “En die moet me wel liggen in deze omstandigheden”, ging Camps verder. “De regen maakt alles modderig en glad, omstandigheden waarin ik me helemaal thuis voel. Toch blijf ik voorzichtig. Het is mijn eerste wereldbeker nog maar. Ik ga het gewoon aanpakken als alle andere crossen en dan zie ik wel waar ik uitkom.”

Geen voorspellingen voor Valkenburg dus, maar ambitieus is Camps wel. “Ik wil zeker nog enkele a-crossen winnen en zo een selectie afdwingen voor het wereldkampioenschap. Naast het Belgisch kampioenschap, waar ik wil starten zonder té veel druk, wil ik ook mijn leiderspositie in de Superprestige zo lang mogelijk vasthouden”, besloot hij.