Brouwers en Vermeersch kleuren mee BK voor nieuwelingen

Brouwers en Vermeersch kleuren mee BK voor nieuwelingen

Het Belgisch kampioenschap voor dames-, eerstejaars en tweedejaarsnieuwelingen bracht misschien geen bloedstollende wedstrijden, maar het doet niets af van de nieuwe kampioenen. Ook de veldrijders kwamen in Hooglede-Gits sterk voor de dag in de regen.

De dames jeugd maakten er een pelotonrit van, al lag het tempo toch hoog genoeg om heel wat rensters te doen lossen. Zonder echte aanvallen, was het wachten tot aan de meet. Daar haalde Marjon Claus het van een uitgedund peloton. Jinse Peeters was de eerste veldrijdster op een knappe derde plaats. Ook Jara Noël en Febe Schokkaert waren met een vijfde en achtste plaats bij de eerste tien te vinden.

Brouwers met ultieme poging

Bij de eerstejaarsnieuwelingen was er wel meteen een aanval van François Fusillier. Hij kreeg een kleine voorgift van het peloton, maar er kwam al snel een hergroepering. Het duurde tot in de laatste ronde voor er weer echt werd aangevallen. Bij de laatste passage over de Gitsberg ging Arno Brouwers vol in de aanval.

“Net voor de Gitsberg zette ik vol vertrouwen aan”, deed Brouwers zijn verhaal. “Boven op de berg verkrampte ik jammer genoeg helemaal en met nog één kilometer te gaan snelden twee renners me nog voorbij. Ik kon niet meer aanklampen en moest ze laten gaan. Ik was helemaal choco en kwam nog als derde over de meet. Tevreden, maar toch een beetje teleurgesteld na mijn aandachtige koers voorin.” Lennert Cappan werd kampioen. Arno Van den Broeck had minder geluk. Door twee valpartijen moest hij opgeven.

Vermeersch gaat vroeg

Als Vlaams kampioen was Florian Vermeersch een renner die in het oog gehouden werd. De tweedejaarsnieuweling van Lares-Doltcini toonde meteen dat hij niet zomaar kwam meerijden. In de tweede ronde trok hij in de aanval en nam twintig seconden. Die voorsprong werd nooit echt groter en voor half koers werd hij weer gegrepen.

“In de laatste ronde deed ik nog een alles-of-niets-poging samen met vijf andere renners. In de spurt was het beste eraf, maar toch ben ik super tevreden met mijn vijfde plaats en mijn wegseizoen. Nu verleg ik mijn focus volledig naar het veldrijden”, vertelde Vermeersch die Michiel Hillen kampioen zag worden.

Bekijk ook onze fotospecial >