Broertjes Vreeswijk staan voor nieuwe uitdaging

Broertjes Vreeswijk staan voor nieuwe uitdaging

In België kennen we onder andere de veldrijdende broertjes Vandenbosch. In Nederland rijden de broertjes Vreeswijk. Luca zal als eerstejaars belofte het veld in duiken, terwijl Noah als eerstejaars junior aan de slag zal gaan. Samen blikken ze vooruit naar hun seizoen.

Luca Vreeswijk kende als junior veel pech, zo stond hij onder andere tien maanden aan de kant met een blessure aan de heup. Hij vocht terug en behaalde brons op het Nederlands kampioenschap veldrijden. Nu maakt hij de overstap naar de beloften. “Deze zomer verliep niet zo ideaal, mede door een aantal valpartijen kende ik toch wel wat last. Ik wil deze winter een stapje zetten en mijn eerste seizoen als belofte goed doorkomen.”

Broertje Noah reed als laatstejaars nieuwelingen een heel goed seizoen. Hij kijkt uit naar zijn eerste winter als junior. “Mijn voorbereiding was deze zomer goed, ik reed heel wat klassiekers en ben klaar voor het veld. Mijn doel is om de wereldbekerselectie te halen en deel te nemen aan het EK en het WK. Verder hoop ik in de grotere wedstrijden mooie uitslagen te rijden en hoop ik op gewoon een constant seizoen.”

Samen in de ploeg is toch wel speciaal

Eind vorig jaar raakte bekend dat Noah de overstap zou maken naar ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies. “Ik koos voor hen omwille van hun goede begeleiding en de fijne sfeer die er binnen de ploeg heerst.” Nu raakte bekend dat ook Luca de rangen van het team zal vervoegen. Zijn vorig team hield eind vorige winter op met te bestaan. “Op het einde van vorig seizoen was er bij hen nog een plekje vrij. Ik heb deze kans meteen met twee handen gegrepen.”

 

 

 

Foto’s met dank aan Kristof Bruers en Tfoto