Britse zege bij de junioren

Britse zege bij de junioren

Met het Europees kampioenschap in het vooruitzicht pasten de meeste betere Belgen en Nederlanders voor de Koppenbergcross, maar dat doet niets af van de zege van de Brit Ben Tulett. Op de flanken van de Koppenberg was hij veruit de sterkste. Wout Vervoort reed naar een verrassende tweede plek voor Jarno Bellens. 

De juniorenwedstrijd op de de bult van Melden lag al redelijk snel in een plooi. Een kopgroep van zes met Ben Tulett, Jarno Bellens, Len Dejonghe, Wout Vervoort, Ryan Cortjens en Witse Meeussen bepaalden het tempo. Heel de wedstrijd toonde Tulett zijn kunde berg op, maar alles bleef toch samen. Uit de achtergrond kwam Xander Geysels zelfs nog aansluiten, waardoor ze met zeven aan de laatste ronde begonnen.

Bij het ingaan van die laatste ronde zag Tulett zijn moment. “Op de beklimming brak de groep in stukken door mijn versnelling”, vertelde de Brit. “Dat was voldoende voor de overwinning. Ik woon in een heuvelrijke omgeving en train vaak op hellingen, dat was vandaag echt in mijn voordeel.”

Wout Vervoort ging in de finale nog naar een knappe tweede plek, achter de eerstejaars Brit. Jarno Bellens mocht als derde op het podium.