Brit Tom Pidcock zet concurrentie op hun nummer

Brit Tom Pidcock zet concurrentie op hun nummer

Net zoals gisteren stond er geen maat op de Brit Tom Pidcock. Met zijn beperkte ervaring in het zand reed hij vlot weg van de rest. Thymen Arensman kwam nog kort in de finale maar moest toch tevreden zijn met de tweede plaats. Jelle Camps werd nog derde en blijft daarmee leider.

Jelle Camps, de winnaar van de eerste manche, nam nochtans de beste start. Een grote groep verzamelde in zijn wiel met onder andere Yentl Bekaert, Antoine Benoits, Tom Pidcock, Thymen Arensman en Florian Vermeersch. Bij de tweede passage door de beroemde kuil zette Pidcock zich op kop van de groep en plaatste een stevige versnelling. De Brit kreeg meteen enkele meters en diepte die steeds verder uit.

Achter de snelle Brit wisselden de achtervolgers zich in sneltempo af. Uiteindelijk waren het Thymen Arensman, Pieter-Jan Vliegen en Jelle Camps die het gingen uitmaken voor de overige podiumplaatsen. Pidcock had dertig seconden voorsprong, maar door het toedoen van Arensman werden er dat nog dertien. De Nederlander gooide zich los van de rest en finishte als tweede. Jelle Camps werkte zich nog los van Vliegen voor de derde plaats. De renner van Balen BC, die de eerste manche in Gieten won, blijft wel leider. Toon Vandebosch werd na zijn stevige val in de eerste ronde nog vijfde.