Brit Thomas Mein zet Belgen een hak op de Koppenberg

Brit Thomas Mein zet Belgen een hak op de Koppenberg

Niet alleen de Brit Tom Pidcock kan het onze Belgen aardig moeilijk maken in het veldrijden, ook Thomas Mein toonde vandaag op de Koppenberg dat hij uit het juiste veldrithout gesneden is. In een spannende finale haalde de Brit het van Timo Kielich en een dolgelukkige Arno Debeir.

De wedstrijd bij de junioren lag redelijk snel in een definitieve plooi. Florian Vermeersch, Arno Debeir, Yentl Bekaert, Jelle Camps ,Timo Kielich, Andreas Goeman en Thomas Mein werkten zich al snel los van de verzamelde concurrentie.  Oorspronkelijk pikte ook Len Dejonge nog aan, maar de eerstejaarsjunior moest snel weer de rol lossen op de loodzware omloop van de 25e editie van de Koppenbergcross.

kop_0428Het zevental bleef zowat heel de koers samen en bestormde elke ronde als een peloton de steile flanken van de Bult van Melden. In de finale ging eerst Florian Vermeersch toch overboord en even later moest ook Jelle Camps de rol lossen vooraan. Een zevental werd dus een vijftal en die kopgroep begon ook samen aan de laatste klim van de Koppenberg.

Niemand kon écht het verschil maken, pas in de laatste meters werkte de Brit Thomas Mein zich los van de rest. Timo Kielich werd na zijn brozen medaille op het Europees kampioenschap nu ook tweede op de legendarische kasseitjes. Arno Debeir overschreed, na maanden van werken aan zijn terugweg in het veld, met een oerkreet de streep als derde.