Brit Ben Tulett gaat Mathieu van der Poel achterna

Brit Ben Tulett gaat Mathieu van der Poel achterna

Niet Tomas Kopecky of Loris Roullier werd wereldkampioen. Het was de dekselse Brit Ben Tulett die met de titel aan de haal ging. De eerstejaars liet na pech Kopecky achter. Ryan Kamp zorgde voor de eerste Nederlandse medaille.

De twee topfavorieten maakten nochtans meteen hun rol waar op de flanken van de Cauberg. Zowel Tomas Kopecky als Loris Roullier zetten meteen de concurrentie onder druk. Lang kreeg het duo geen vrijgeleiden want onder het commando van onder andere Jarno Bellens kwam een groep van een tiental renners terug aansluiten.

Alles was te herdoen en het was een verrassende Ben Tulett die plots het ruime sop koos. De eerstejaarsjunior reed op zijn kousenvoeten weg en nam zo zelf op een bepaald moment zestien seconden. In de voorlaatste ronde maakte Kopecky terug de sprong naar de leider en met twee begonnen ze aan de laatste ronde.

Materiaalpech

Kopecky leek de betere en keek Tulett recht in de ogen. Tot materiaalpech de wedstrijd definitief in zijn plooi legde. Kopecky kreeg kettingproblemen en moest zo de Brit laten rijden. In de strijd voor de laatste medaille haalde Ryan Kamp het nog van zijn Nederlandse concurrenten.

Na Pidcock vorig jaar gaat de juniorentitel ook dit jaar dus naar Groot-Brittannië. Tulett, vanaf september in dienst van IKO Beobank, is nog maar eerstejaars en zal dus volgend seizoen een heel jaar in de regenboogtrui te zien zijn. Dat is geleden van Mathieu van der Poel, die als eerstejaars kampioen werd in Koksijde.

De eerste Belg was Gerben Kuypers op plek acht, terwijl Ryan Cortjens op de negende stek afklokte. De andere Belgen waren buiten de top tien te vinden.