VIDEO

Briek Hermans en Gert Smets toonden zich dit weekend

VIDEO

Briek Hermans en Gert Smets toonden zich dit weekend

Briek Hermans en Gert Smets staken hun neus (terug) aan het venster. Voor Hermans was het eerder een wederopstanding , terwijl Smets voor het eerst kon doorbreken in een A-wedstrijd. Eerder was hij ook al succesvol in het B-circuit.

“Ik kijk heel tevreden terug op dit weekend”, vertelde Smets. “Ik ging woensdag verkennen en toen zag ik al dat het parcours me wel lag en dan werd de motivatie nog groter om er iets moois van te maken.” En dat werd het. Heel de wedstrijd speelde hij mee in de grote achtervolgende groep en hij werd uiteindelijk zesde.

“Normaal was het Belgisch kampioenschap mijn laatste grote doel, maar ik werd ziek de week voordien . Toen ben ik na een ontgoochelend BK heel hard beginnen trainen om de laatste wedstrijden nog goed te kunnen presteren. Ik ben blij dat de trainingen hebben geholpen.”

“Deze zaterdag rij ik nog in Middelkerke en volgende week de laatste in Oostmalle. Ik hoop dat ik daar nog eens kan laten zien wat ik in Lille heb laten zien, maar mijn seizoen is nu al meer dan geslaagd.”

Hermans: “Ik weet niet wat er mis was”