Brico Cross verenigt losse veldritten

Brico Cross verenigt losse veldritten

Binnen een tweetal weken vormt de legendarische ‘Muur van Geraardsbergen’ het decor voor een nieuwe veldrit. Vandaag werd dat nieuwe project al voorgesteld samen met nog vijf andere wedstrijden. De wedstrijden zullen ook live door VTM worden uitgezonden.

Brico, Sport ID en VTM stelden vandaag zes nieuwe crossen voor, zes ‘Brico Crossen’. Geraardsbergen wordt zoals eerder al bekend de opener van de nieuwe reeks op zondag 11 september. De renners en rensters krijgen dan een eerste kans om zich met elkaar te meten op en rond de Muur vooraleer ze naar Amerika trekken.

Naast de wedstrijd in Geraardsbergen worden er nog vijf andere veldritten omgedoopt tot ‘Brico Cross’. Met ook Meulebeke, Kruibeke, Bredene, Maldegem en het Nederlandse Hulst tellen ze nu in totaal zes crossen.

Nieuw voor deze losse crossen is dat ze ook telkens live door VTM worden uitgezonden. “Na onze instap in het wegwielrennen is dit project een mooie volgende stap om de wielerfan op een professionele manier te laten genieten van veldrijden op opent net”, legt Peter Denruyter, chef sport van VTM uit.

Het idee achter de zes Brico Crossen is om de losse crossen meer professionaliteit en visibiliteit te geven maar ook zekerheid. “Voor niet-klassementscrossen is het niet altijd evident om in leven te blijven”, vertelt Chris Mannaerts, de bezieler achter Sport ID.

“Dat genre wedstrijden wordt vaak naar de achtergrond gedreven door de gevestigde waarden. Toch geloven wij dat zij de klassiekers van de toekomst kunnen worden. En de krachten bundelen betekent ook een extra stap richting zekerheid”, aldus Mannaerts.

Niet enkel de profs en beloften zullen hun plaats krijgen, ook de nieuwelingen, junioren en dames. De ‘Brico Cross’ opent dus op zondag 11 september met de wedstrijd in Geraardsbergen. Daarna volgen Meulebeke (8 oktober), Kruibeke (15 oktober), Bredene (30 december), Maldegem (1 februari) en het Nederlandse Hulst (12 februari).

Meer info over het nieuwe project is te vinden op de website van Brico Cross.