Brenda Kaczmarczyk maakt overstap naar de masters: “Eén groot doel”

Brenda Kaczmarczyk maakt overstap naar de masters: “Eén groot doel”

Brenda Kaczmarczyk, al jaar en dag één van de Limburgse veldrijdsters, reed afgelopen vrijdag in Diegem haar laatste wedstrijd. Niet de laatste van haar carrière wel de laatste als dame elite. Vanaf 1 januari zal ze het veld induiken als master. Voor deze overstap heeft ze één hele goede reden.

Brenda Kaczmarczyk begon een aantal jaar geleden aan haar veldritcarrière. Nu reed ze in Diegem haar laatste wedstrijd. “Ik heb even geleden besloten om in januari een licentie aan te vragen als master en niet meer als dame elite. Ik heb voor volgend jaar één groot doel en dat is het Wereldkampioenschap bij de masters in Mol.” Het WK voor masters zal net zoals dit jaar de komende twee jaren op en rond het domein van het Zilvermeer in Mol plaats vinden.

Gertie Willems deed het een aantal jaren geleden omgekeerd en werd eerst wereldkampioene bij de masters om dan als dame elite het veld in te duiken. Kaczmarczyk kijk terug op een hele mooie periode bij de dames elite. “Ik ben echt blij hoe de wielerbond mij opgevangen heeft, maar ook aan de vriendschap onderling heb ik hele mooie herinneringen.”

Over mooie herinneringen gesproken, zo heeft ze er wel een aantal. “Mijn mooiste moment was het Belgisch kampioenschap in Lille. Door mijn lage aantal punten moest ik achteraan starten, toch kon ik nog achttiende worden. Heel veel support van het volk, echt geweldig.”