Bredene – Mieke Deroo wint met overtuiging

Bredene – Mieke Deroo wint met overtuiging

Mieke Deroo heeft in Bredene de overwinning in de wacht kunnen slepen. Deroo haalde het met een aardige voorsprong op Axelle Bellaert. Aurelie Vermeir werd derde maar had bijzonder veel last van pijn na haar valpartij in Ardooie van afgelopen donderdag. Bij de dames jeugd ging de zege naar Jara Noël 

Mieke Deroo bleek namiddag de beste in kustgemeente Bredene. Het was Aurelie Vermeir die als snelste startte, maar dat hield ze niet lang vol. Vermeir kwam in Ardooie zwaar ten val en droeg daar vandaag ook nog de gevolgen van.

Zo nam Deroo de koppositie over. Aanvankelijk kon Axelle Bellaert nog even volgen, maar ook dat was van korte duur. Deroo gaf de koppositie niet meer af en reed na tal van podiumplaatsen naar haar eerste zege van dit veldritseizoen. Deroo stond onder andere al in Emelgem en Lozer op het podium.

Axelle Bellaert werd een verdienstelijke tweede. Vermeir hield stand ondanks haar hevige pijn en reed op karakter naar de derde podiumplaats. Delphine Couckuyt en Katleen Fraeye vervolledigde de top vijf.

Uitslag

 1. Mieke Deroo
 2. Axelle Bellaert
 3. Aurelie Vermeir
 4. Delphine Couckuyt
 5. Katleen Fraeye
 6. Jo Blanchaert
 7. Chris Van Dorsselaere
 8. Carolien Vandermoortele

Jara Noël wint ondanks lekke band

Bij de dames jeugd haalde Jara Noël de zege binnen. Noël vertrok goed maar kreeg af te rekenen met een lekke band en moest achtervolgen. Tine Rombouts kwam zo op kop, gevolgd door Tine Vandenheede.

Noël maakte uiteindelijk een knappe remonte en kreeg terug zicht op een overwinning. Noël ging opnieuw op en over Rombouts en hield aan de streep nog dertig seconden over. Rombouts eindigde op plaats twee, Vandenheede op drie.

Uitslag

 1. Jara Noël
 2. Tine Rombouts
 3. Tine Vandenheede
 4. Fleur Vandecaveye
 5. Kyenta Vanwalleghem

 Verslag met dank aan Glenn Coessens – Archieffoto: Lydia Van de Meerssche