Brakel – De Smet beste junior. Berckmoes zorgt bijna voor stunt bij nieuwelingen

Brakel – De Smet beste junior. Berckmoes zorgt bijna voor stunt bij nieuwelingen

Het was een drukke veldritdag in het westen van België. Naast de A-cross in Meulebeke, werd er ook gestreden voor de overwinningen in de Vlaamse Cyclocrossmanche in Brakel. Bij de nieuwelingen werd het een spannende strijd tussen Xander Geysels en Jenno Berckmoes.

Voor Berckmoes was het nog maar zijn eerste wedstrijd van het seizoen. “Daardoor moest ik als laatste starten”, vertelde hij. “Ik kon toch snel opschuiven en zat na de start al rond de vijfde plaats.”

Alles bleef samen totdat hij de gashendel open draaide. “Op twee ronden van het einde ging ik vol aan en niemand kon volgen.” Jenno Berckmoes leek op weg naar een stunt. “Maar op tweehonderd meter voor de meet kwam Xander Geysels nog aansluiten. Ik betaalde mijn inspanningen cash en kon niet meer reageren. Toch ben ik zeer tevreden met een tweede plaats bij mijn debuut.”

Thibaut De Smet solo naar eerste zege

Al vroeg in de juniorenwedstrijd ontstond er een kopgroep van vijf renners. “In de tweede ronde ging ik naar de kop en dreef het tempo op. Daardoor moesten twee renners lossen, alleen Bert van Assche en Jordi De Beule konden volgen”, vertelde De Smet.

Het trio maakte het elkaar moeilijk. “Even leek Bert weg, maar hij viel nog. Daardoor kwam ik alleen aan de leiding met nog twee ronden te gaan. Die positie gaf ik niet meer af.” Van Assche werd nog tweede, voor Jordi De Beule. Die laatste probeerde vandaag even solo weg te rijden, maar kon dat niet volhouden. “Ik had geen kracht in de benen.”