Bpost Bank Trofee wordt Ijsboerke Trofee voor dames en jeugd

Bpost Bank Trofee wordt Ijsboerke Trofee voor dames en jeugd

Zeg niet langer Bpost Bank Trofee. Vanaf het nieuwe seizoen heet het Golazo-regelmatigheidscriterium voor de jeugd en dames de Ijsbroeke Trofee. Bij de elite heren neemt DVV Verzekeringen de titelpartnerrol op zich.

De voormalige GVA Trofee, later bpost bank trofee en vanaf nu dus DVV Verzekeringen Trofee, groepeert sinds 1987 een aantal van de beste cyclocrossen in België. Het seizoen start op zondag 9 oktober in Ronse en eindigt na acht crossen op zondag 4 februari in Lille, dat zijn plaats op de kalender terug inneemt.

De DVV Verzekeringen Trofee krijgt er met Ijsboerke dus ook een nieuwe ambitieuze main partner bij. De roomijsfabrikant zet vooral in op de vrouwen en de jeugd. In het voorbije seizoen werd er al een flinke stap voorwaarts gezet door de live uitzendingen van de vrouwenwedstrijden. Komend seizoen krijgt het vrouwenklassement ook een eigen naam: de Ijsboerke Ladies Trophy.

Dat de toekomst van de cross bij de jeugd ligt, is ook Ijsboerke niet ontgaan. Met de Ijsboerke Kids Cyclocross zal er volgend seizoen nog meer aandacht zijn voor de jeugd en wordt ook volop ingezet op talentdetectie. De jeugdinitiaties op de cross worden verfijnd met o.a. een kleiner en technischer parcours met toffe hindernissen.

Het prijzengeld bij de vrouwen wordt opgetrokken naar 30.000€ en intussen heeft ook VRT zijn engagement bevestigd voor de komende twee seizoenen. Zo zullen net als dit seizoen ook de wedstrijden van de vrouwen elite live en integraal wordt.

Kalenderimage002

zondag 9 oktober: Ronse
dinsdag 1 november: Oudenaarde
z
ondag 27 november: Hamme
zaterdag 10 december: Essen
zaterdag 17 december: Antwerpen
donderdag 29 december: Loenhout
zondag 1 januari: Baal
zaterdag 4 februari: Lille