VIDEO

Bondscoach Rudy De Bie: “Resultaten van vorig jaar evenaren wordt moeilijk”

VIDEO

Bondscoach Rudy De Bie: “Resultaten van vorig jaar evenaren wordt moeilijk”

De Belgische juniorenploeg verkende in de namiddag de omloop van het Europese kampioenschap in Huijbergen. De junioren hebben met Jappe Jaspers en Victor Vandebosch twee medaillekandidaten. Bij de dames U23 en dames elites zijn er Femke van den Driessche, Jolien Verschueren en Sanne Cant. Bondscoach Rudy De Bie hoopt met vier medailles naar huis te gaan.

“Wij hebben een aantal elementen die zich vooraan zullen manifesteren en zullen meedoen voor de medailles”, sprak De Bie zijn verwachtingen uit. “Exacte plekken voorspellen doe ik niet. Het is wel een mooie omloop, een mooi evenement”, merkte de bondscoach op.

Bij de junioren hebben we natuurlijk Jappe Jaspers. De grootste concurrentie zal allicht van de Nederlanders komen. “In het verleden is al vaak gebleken dat veldrijden een individuele sport is. Wij komen niet met één Belgisch blok rond Jappe Jaspers op de proppen. Het zal een individueel gevecht worden.”

Maar niet enkel Jaspers is medaillekandidaat, ook  Victor Vandebosch kan morgen wel eens dicht bij een podiumplaats stranden. “Als Victor morgen goed start, wat heel belangrijk is kan hij zeker meedoen. Maar er zijn er nog die aanspraak maken. Morgen moet het gebeuren.”

“Femke van den Driessche valt op dit seizoen. Alleen telkens op een totaal andere omloop dan de deze”

Bij de dames beloften hebben we met Femke van den Driessche ook een titelkandidate. “Deze omloop is vrij speciaal. Femke is goed, dat bewees ze, maar dat was telkens op een andere omloop in vergelijking met deze. Een fout kan fataal zijn.”

“Maar dat Femke over een goede conditie beschikt is duidelijk. Maar het is en blijft een Europees kampioenschap, dat is altijd iets speciaals. Er kan veel over gezegd en geschreven worden, maar het moet altijd gebeuren.”

“Sanne Cant heeft nog niet de super dingen laten zien. Waarom morgen niet?”

Met Sanne Cant heeft de Belgische damesploeg natuurlijk de titelverdedigster in de rangen. “Ze heeft dit seizoen nog niet de super dingen laten zien. Maar waarom morgen dan niet? Het is een omloop die haar zeker ligt en als zandspecialiste zal ze hier natuurlijk een voordeel hebben. ”

En ook om Jolien Verschueren kon de bondscoach natuurlijk niet heen. “Ik ben niet verschoten van Jolien op de Koppenberg. Ze is al lange tijd goed maar ze moet natuurlijk goed starten. Dat is morgen héél belangrijk. Hier een scheve situatie rechtzetten is moeilijk.”

Vorig jaar gingen de Belgen bij de junioren en de dames met drie medailles naar huis. Dat evenaren wordt moeilijk. “Vorig jaar hebben we een schitterend EK afgewerkt. Voor dezelfde prestaties als vorig jaar teken ik direct.”

Beluister het volledige audio-interview hierboven