Bodi del Grosso ziet zilveren medaille beloont met nieuwe ploeg

Bodi del Grosso ziet zilveren medaille beloont met nieuwe ploeg

Bodi del Grosso zal volgende seizoen uitkomen voor ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies. De tweedejaarsnieuweling pakte afgelopen zaterdag nog zilver op het Nederlandse kampioenschap in Sint-Michielsgestel. Naast Noah Vreeswijk is het al de tweede nieuwe aanwinst voor het team van Frank Groenendaal. 

“Ik heb voor deze ploeg gekozen omdat ik me hier omringd weet door een uitgebreid team renners en begeleiders, die mij kunnen helpen in mijn ontwikkeling als veldrijder”, vertelde del Grosso op de teamwebsite. “Wat me zeker ook aanspreekt is dat ik ook ruimte krijg voor mijn wegambities. Mijn grote doel is het om deze zomer Nederlands kampioen tijdrijden bij de nieuwelingen te worden.”13495608_546450578895084_4294547155671154851_o

Afgelopen jaar greep del Grosso nog naast de titel in Middelharnis “Komend jaar hoop ik deze wel in de wacht te slepen. In het veld hoop ik volgende winter al enkele wereldbekers te kunnen rijden als eerstejaars junior.”

“Van elkaar veel leren”

Met Noah Vreeswijk, winnaar van de topcompetitie bij de nieuwelingen, trok de ploeg van teammanager Frank Groenendaal onlangs nog een talentvolle Nederlander aan. Bij ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies willen ze dan ook jong talent de kans geven vanuit een Nederlandse basis aan hun toekomst als veldrijder te werken.

“We bieden daar een gedegen begeleiding voor aan. De leden van onze opleidingsploeg kunnen van elkaar veel leren en zich ook spiegelen aan de successen die we momenteel behalen”. aldus Groenendaal die verwijst naar de zilveren medailles van belofte Maik van der Heijden, juniore Inge van der Heijden en junior Ryan Kamp op het NK in Sint-Michielsgestel afgelopen weekeinde.

15935435_1184275218353261_1623886970_o

*Bodi del Grosso (links ) pakte afgelopen zaterdag in Sint-Michielsgestel de zilveren medaille achter Luke Verburg.

Foto’s met dank aan Vic Geerlings