Bodi Del Grosso kruipt twee keer op NK-podium

Bodi Del Grosso kruipt twee keer op NK-podium

Net zoals bij de elites en dames bij ons deze weken, werden er in Nederland bij de jeugd ook nationale titels uitgereikt. Zowel in het tijdrijden als op de weg speelden de veldrijders in ‘s-Heerensberg een belangrijke rol. Nieuweling Bodi Del Grosso kroop zelfs twee keer op het podium.

Del Grosso voerde dit voorjaar al meermaals de forcing op de weg. “Op het heuvelachtige NK-parcours lukte mij dat jammer genoeg niet”, vertelde de jonge Nederlander. “De oplopende aankomst was er geen voor pur sang sprinters. Kort voor de finish lukte het Hidde van Veenendaal om weg te springen uit het peloton. Er kwam niet meteen reactie en zo wist hij met een kleine voorsprong de titel weg te kapen voor de aanstormde groep.” 

IMG_4783Del Grosso liet zich in de laatste bocht nog wegdrummen. De deze winter voor ZZPR uitkomende veldrijder zette nog alles op alles om een goede sprint te kunnen rijden. Dit lukte wonderwel, maar hij kwam te laat om nog de absolute winst binnen te kunnen halen. De derde plaats was het eindresultaat.

Ook Luke Verburg, Salvador Alvarado en Lars Boven zaten met een achtste, negende en dertiende plek in de top vijftien.

Ook in het tijdrijden liet Del Grosso van zich horen. Vorig jaar strandde hij op een tweede plek en ook dit jaar bleek de uittredende wegkampioen Casper van Uden een maatje te sterk. Uiteindelijk kwam hij 21 seconden te kort voor de titel.

Lars Boven viel net naast het podium, terwijl Pim Ronhaar de top tien nog wist veilig te stellen met een negende stek. Bij de junioren was het Thymen Arensman die twaalf seconden na de winnaar net zoals Del Grosso tweede werd.

Foto’s : Vic Geerlings